De branche extractie van het departement levensmiddelen van CELABOR beschikt over een uniek technologisch platform in Wallonië, dat uitgerust is met een ATEX-zone, een testhal met extractiepilots, een krachtig laboratorium en een ervaren multidisciplinair team. Dat team werkt aan de ontwikkeling van extractieprocedés met een ‘groene’ insteek, de bereiding van natuurlijke plantaardige ingrediënten voor de markten van de voedingssupplementen, cosmetica, fytotherapie...
Met behulp van de verschillende extractietechnologieën kunnen bestaande extracten nog worden verbeterd en kunnen de ‘groene’ procedés met klassieke extractietechnieken worden vergeleken. Het departement extractie werkt ook aan andere procedés voor de behandeling van de biomassa, zoals het bacterievrij maken van vloeistoffen door CO22 onder druk, desodorisatie, inkapseling van plantaardige extracten...
CELABOR voert alle stappen van het extractieproces uit, van de voorafgaande behandeling van de grondstof tot de nabehandeling van de extracten.
CELABOR kan een heel breed assortiment oplossingen aanbieden voor de extractie van plantaardige materialen, afhankelijk van de specifieke behoeften en aanvragen: polariteit van het oplosmiddel, milieuvriendelijk procedé, kostprijs, toepassing van het extract… Het centrum ontwikkelt meerdere toepassingsdomeinen: extractie van extracten met hoge toegevoegde waarde, van actieve bestanddelen, verwijdering van bacteriën, verwijdering van alcohol, inkapseling, fractioneren van het extract, desodorisatie…
Afhankelijk van de aard van de grondstof en de wensen van de klant kan CELABOR de kwantificatie van de specifieke markers via de volgende technieken uitwerken: GC-MS/MS, GC-MS, HPLC-ELSD, DAD en fluorescentie, UPLC-MS/MS, ICP-MS, ICP-optisch…
© 2020 All rights reserved
Celabor.be